ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ-ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ?

Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Στέφανος Χανδακάς

Εισαγωγή

Η χαλάρωση του πρόσθιου κολπικού τοιχώματος (κυστεοκήλη) είναι μια από τις πιο κοινές μορφές πυελικής πρόπτωσης οργάνων που εντοπίζονται στις γυναίκες. Πάνω από 20.000 επιδιορθώσεις κυστεοκήλης πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, παρόλα αυτά οι παραδοσιακές επεμβάσεις που ολοκληρώνονται δεν δείχνουν υψηλά ποσοστά θεραπείας και/ή ανεπαρκή ανατομικά αποτελέσματα. Η επιτυχής θεραπεία της πρόπτωσης του πρόσθιου κολπικού τοιχώματος παραμένει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της επιδιορθωτικής πυελικής χειρουργικής που αντιμετωπίζουμε. Η ομάδα μας , έχει αναπτύξει νεότερες χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες παρέχουν άριστη στήριξη για το πρόσθιο και οπίσθιο τοίχωμα (για παράδειγμα ορθοκήλη) την κορυφή του κόλπου (για παράδειγμα κολπική θολωτή πρόπτωση) καθώς και την ακράτεια ούρων από προσπάθεια, πρόβλημα που υπολογίζεται ότι αντιμετωπίζουν πάνω από 1,5 εκ Ελληνίδες!

Η ομάδα μας ,έχει αναπτύξει στο ΙΑΣΩ general ένα από τα πρώτα κέντρα στην χώρα που χρησιμοποιούν μοσχεύματα στις επιδιορθώσεις της κυστεοκήλης και έχουν εμφανίσει ποσοστά βελτίωσης πάνω από 92% με ελάχιστες επιπλοκές. Για πολλά χρόνια ήταν γνωστό ότι η κοιλιακή ιεροκολποπηξία ,με την τοποθέτηση ενός μοσχεύματος διχτύου στην κορυφή του κόλπου για την κολπική θολωτή πρόπτωση, είναι η πιο επιτυχή επέμβαση έως τώρα. Έχουν γίνει βελτιώσεις σε αυτή την επέμβαση καθώς μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας μια μικροχειρουργική Λαπαροσκοπική προσέγγιση για την ιεροκολποπηξία, με τα ίδια άριστα ποσοστά θεραπείας (>92%), με τυπική παραμονή στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες και μειωμένες Διαβάστε περισσότερα »

Καλοήθεις Παθήσεις των μαστών
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Σπύρος Ανδρικόπουλος

Παθήσεις των μαστών, όπως ογκίδια, πόνος ή ευαισθησία των μαστών, έκκριμα από τη θηλή ή εισολκή της θηλής, φλεγμονές και αλλοιώσεις του δέρματος των μαστών, είναι ιδιαίτερα συχνά προβλήματα σε όλες τις ηλικίες γυναικών. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα προκαλούν αναστάτωση και ανησυχία στις γυναίκες παρά το γεγονός ότι συνήθως (αλλά όχι πάντα) δεν σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.

Κάθε γυναίκα, μετά από την εφηβεία, είναι καλό να επισκέπτεται μία φορά το χρόνο το χειρουργό που εξειδικεύεται σε αυτές τις παθήσεις και που είναι σε θέση να την κατευθύνει και να λύσει τις απορίες της σχετικά με τα συνήθη αυτά προβλήματα. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο, κάθε γυναίκα να αυτοεξετάζει τακτικά τους μαστούς της, ώστε όταν διαπιστώσει κάποια αλλαγή που την ανησυχεί να επικοινωνεί με τον ειδικό και να κατευθύνεται σωστά.

Ογκίδιο στο μαστό

Η ανακάλυψη ενός ογκιδίου στο μαστό γίνεται συνήθως κατά την εξέταση των μαστών, είτε από το γιατρό, είτε από την ίδια τη γυναίκα. Περισσότερο από το 90% των ογκιδίων του μαστού σε γυναίκες 20 ως 50 ετών είναι καλοήθη. Παρ’ όλα αυτά, ένα νέο-εμφανιζόμενο ογκίδιο στο μαστό πρέπει να Διαβάστε περισσότερα »

Υποσπαδίας
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Γιάννης Μαρινόπουλος

Έχουν περιγραφεί δεκάδες επεμβάσεις για την συγγενή ατελή σωληνοποίηση της πεικής ουρήθρας των αγοριών ή πιο γνωστή ως υποσπαδίας.Μια ιδιαίτερη μερίδα γιατρών ιδιαίτερα παιδοχειρουργών ασχολούνται με αυτή τη δύσκολη πάθηση με διάφορα ποσοστά επιτυχίας.Το πλήθος των διαφορετικών τεχνικών και το μεγάλο φάσμα της δυσπλασίας όσον αφορά τη θέση του έξω στομίου της ουρήθρας είναι δηλωτικό της ατελούς μεθόδου και των συχνών επιπλοκών με κύρια τα μετεγχειρητικά συρίγγια.Τα τελευταία 10 χρόνια μια νέα μέθοδος που βασίζεται Διαβάστε περισσότερα »

Σακχαρώδης Διαβήτης της κύησης
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Μυρίλλας

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης είναι μια πάθηση που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όταν η μητέρα έχει υπερβολικά μεγάλα ποσοστά σακχάρου στο αίμα της. Συνήθως θεραπεύεται από μόνος του αφότου το μωρό γεννιέται, αντίθετα από άλλους τύπους διαβήτη που δεν θεραπεύονται ποτέ από μόνοι τους.

Ο διαβήτης αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη, μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας. Η ινσουλίνη ρυθμίζει τις ποσότητες σακχάρου που είναι διαθέσιμες στο αίμα για ενέργεια και επιτρέπει οποιαδήποτε μορφή σακχάρων που δεν είναι απαραίτητα να αποθηκευτούν μια δεδομένη στιγμή. Το σώμα σας πρέπει να παράγει περισσότερη ινσουλίνη αφού κατά την εγκυμοσύνη η δραστικότητά της ελαττώνεται, Διαβάστε περισσότερα »

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Θεόδωρος Μουντοκαλάκης

Σε μια εποχή που δεν υπήρχε η δυνατότητα της ευρείας εφαρμογής αντιυπερτασικής θεραπείας, ο Perera1 είχε υπολογίσει ότι το προσδόκιμο επιβίωσης ενός υπερτασικού ασθενούς ήταν περίπου 52 έτη. Ο συγγραφέας αυτός είχε, επίσης, καταγράψει τις αιτίες θανάτου των υπερτασικών όταν αφήνονται χωρίς θεραπεία και είχε επισημάνει, ήδη από την εποχή εκείνη, ότι η καρδιά, ο εγκέφαλος και οι νεφροί είναι τα κύρια όργανα που βλάπτονται από την υπέρταση. Η παρατήρηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα της γνωστής μελέτης του Framingham. Η προοπτική αυτή μελέτη που είχε σκοπό τη διερεύνηση «παραγόντων που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου» άρχισε να πραγματοποιείται από το Εθνικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο (National Heart Institute) των ΗΠΑ στην κωμόπολη της Διαβάστε περισσότερα »

ΚΡΥΨΟΡΧΙΑ
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Ιωάννης Βαλιούλης

Ως κρυψορχία ορίζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή και οι δύο όρχεις δεν έχουν κατεβεί στη φυσιολογική τους θέση, το όσχεο. Είναι η συχνότερη διαμαρτία της ανάπτυξης των γεννητικών οργάνων στα αγόρια. Η συχνότητά της στον τοκετό είναι περίπου 4% και κατεβαίνει στο 1-1,5% στον 3ο μήνα της ζωής. Στο 85% των περιπτώσεων είναι ετερόπλευρη και στο 15% αμφοτερόπλευρη.
Ο όρχις σχηματίζεται από αδιαφοροποίητα κύτταρα, μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας, μεταξύ της 4ης και 7ης εβδομάδας της κυήσεως. Η αρχική του θέση είναι λίγο πιο κάτω από τον σύστοιχο νεφρό, αλλά για να αναπτυχθεί φυσιολογικά πρέπει να είναι σε περιβάλλον με θερμοκρασία 2-3 ºC χαμηλότερη απ’ ότι το σώμα και για τον λόγο αυτό σταδιακά μετακινείται προς τα κάτω, βγαίνει από την κοιλιά μέσα από τον βουβωνικό πόρο και την 35η εβδομάδα της κύησης βρίσκεται στο όσχεο. Διαβάστε περισσότερα »

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Δημοσθένης Περτσεμλίδης

Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα (Σ.Κ.Σ.) είναι ένα από τα συχνότερα ορθοπαιδικά προβλήματα που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση.
Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την καταπόνηση των χεριών στο γραφείο, στον υπολογιστή, στη κουζίνα ή στη δουλειά, η εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα γίνεται όλο και πιο συχνή.
Το πρόβλημα δημιουργείται από την πίεση του Μέσου Νεύρου μέσα στον περιορισμένο χώρο του καρπιαίου σωλήνα.
Η εμφάνιση του συνδρόμου είναι τρεις φορές συχνότερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες, κάτι που πιθανώς οφείλεται και σε ορμονολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Διαβάστε περισσότερα »

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Θεόδωρος Σαρλάνης

Ο πόνος, το πρήξιμο, η δυσκαμψία είναι συχνά συμπτώματα από τις αρθρώσεις που ταλαιπωρούν και ανησυχούν τους πάσχοντες και τους αναγκάζουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις είναι εάν πρόκειται για ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Δεν είναι κάθε «ρευματισμός» (αρθρικός πόνος) ρευματοειδής αρθρίτιδα – παρότι είναι αρκετά συχνή νόσος, που πλήττει το 1% των ατόμων. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία, γιατί πρόκειται για μία σοβαρή χρόνια συστηματική φλεγμονώδη αρθρίτιδα. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία καταλήγει σε προοδευτική καταστροφή των αρθρώσεων, ανικανότητα, αναπηρία και κακή ποιότητα ζωής των ασθενών, όχι μόνο λόγω των λειτουργικών προβλημάτων αλλά και λόγω του έντονου και βασανιστικού πόνου. Διαβάστε περισσότερα »

Γιατρέ μου έχω πέτρα στα νεφρά, τι θα κάνω?
ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΙΘΩΝ ΝΕΦΡΟΥ: ΟΥΡΗΤΗΡΟ-ΝΕΦΡΟΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑ
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Βασίλειος Πρωτογέρου

Αρκετά συχνά τυχαίνει κάποιος να υποφέρει από έντονο, βασανιστικό και αγωνιώδη πόνο στο νεφρό, γνωστό και ως κολικό νεφρού. Η συνηθέστερη αιτία είναι κάποια πέτρα που αποφράσσει την ροή των ούρων και προκαλείται έτσι αυτός ο έντονος πόνος. Για την αντιμετώπιση της πέτρας λίγο πολύ όλοι έχουν ακούσει την μέθοδο της λιθοτριψίας. Απλή, σύντομη και τις πιο πολλές φορές αποτελεσματική. Τι γίνεται όμως όταν αποδεικνύεται ότι η πέτρα είναι πολύ ανθεκτική και δε σπάει με τη λιθοτριψία; Παλιότερα η μόνη λύση ήταν μία: «νυστέρι»! Τώρα όμως έχουμε και εναλλακτικές λύσεις που η πρόοδος της τεχνολογίας και οι εξελίξεις στην ιατρική μπορεί να προσφέρουν. Έτσι η ενδοσκοπική μέθοδος της νεφρο/ουρητηρολιθοτριψίας είναι η μέθοδος εκλογής σε αυτές τις περιπτώσεις. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ουρολογικά, Υγεία Α-Ω
Μηνιγγίτιδα
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Στέλιος ΠαπαβέντσηςΚλείσιμοΙατρός: papaventsisΣτέλιος Παπαβέντσης Όνομα: Στέλιος Παπαβέντσης
Email: info@iator.gr
Site: http://www.pediatros-thes.gr/
Βιογραφικό: Παιδίατρος Μιχαήλ Ψελλού 30 και Γεννηματά, Πυλαία Θεσσαλονίκης 2310 317 580Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (5) | Επεξεργασία

Τι είναι μηνιγγίτιδα και σηψαιμία;

Η μηνιγγίτιδα είναι μία μεταδοτική λοίμωξη στις μεμβράνες (μήνιγγες) που καλύπτουν τον εγκέφαλο.Η σηψαιμία είναι σοβαρή μόλυνση του αίματος μικρόβια.Η μηνιγγίτιδα συμβαίνει συχνότερα σε βρέφη, νήπια και εφήβους.

Που οφείλεται;

Τα συνηθέστερα αίτια μηνιγγίτιδας στα παιδιά είναι ιοί το καλοκαίρι και μικρόβια το χειμώνα. Τα κυριότερα μικρόβια είναι ο μηνιγγιτιδόκοκκος, ο πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος.

Πως μεταδίδεται;

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τις εκκρίσεις του στόματος ή με μολυσμένα αντικείμενα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μπορεί να μη συμβούν όλα τα τυπικά συμπτώματα! Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Παιδί, Παιδιατρικά, Υγεία Α-Ω
ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Γεώργιος ΖαραφωνίτηςΚλείσιμοΙατρός: zarafonitisΓεώργιος Ζαραφωνίτης Όνομα: Γεώργιος Ζαραφωνίτης
Email: zarderm@yahoo.gr
Site: http://www.iator.gr/zarafonitis
Βιογραφικό: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Εξειδικευθείς στη Παιδοδερματολογία & στη Δερματολογία της Κύησης University of London Καρυοφύλλη 27 & Λεβαδείας, Αμπελόκηποι, (παραπλεύρως Νοσ.Παίδων «Αγλ. Κυριακού») Τηλ.:210 77 51 564 Κιν.: 6945 30 00 30 Δέχεται καθημερινά: 6μμ-8,30μμΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (9) | Επεξεργασία

Τα πιο συνηθισμενα μηχανικα αιτια που προκαλουν δερματικες βλαβες είναι η τριβη, η πιεση και τα κτυπηματα. Οι βλαβες ποικιλλουν από απλες όπως είναι η λειχηνοποιηση, οι φουσκαλες και οι καλοι ως οι πιο σοβαρες και συνθετες όπως το κοκκιωμα, ο δερμογραφισμος, η κνιδωση από πιεση και το μετατραυματικο εκζεμα. Ενας μηχανικος παραγοντας με ιδιαιτερη σημασια είναι οι κραδασμοι. Οι κραδασμοι με κυριο συμπτωμα το φαινομενο Raynaud προκαλουν μερικες φορες αξεπεραστα προβληματα υγειας σε πολλα επαγγελματα. Η θερμοτητα ως φυσικο αιτιο δημιουργει συχνα δυσαρεστες καταστασεις, όπως είναι το ερυθημα, τα ιδρωα, η χολινεργικη Διαβάστε περισσότερα »

Η κολονοσκόπηση ως μέσο πρόληψης

Η κολονοσκόπηση είναι η μια ενδοσκοπική ιατρική πράξη η οποία δίνει την δυνατότητα στον ιατρό που την εκτελεί να «δει» και να εξετάσει το εσωτερικό του παχέως εντέρου ενός ασθενούς.
Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται με την βοήθεια ενός ειδικού σωλήνα, με δυνατότητα φωτισμού και λήψης εικόνας βίντεο, που εισέρχεται από τον ενδοσκόπο γαστρεντερολόγο στον πρωκτό του ασθενούς, και ελέγχει ολόκληρο το μήκος του παχέως εντέρου και μέρος του λεπτού εντέρου στην ένωση του με το παχύ. (Τελικός ειλεός)
Πριν την κολονοσκόπηση ο ενδοσκόπος γαστρεντερολόγος θα δώσει στον ασθενή οδηγίες για τον καθαρισμό και την κατάλληλη προετοιμασία του εντέρου, ώστε η διαδικασία της εξέτασης να είναι η πιο ασφαλής και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Διαβάστε περισσότερα »

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ; ΠΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ;
Τι είναι θαλασσαιμία?
Οι αναιμίες είναι ανωμαλίες του αίματος. Γι αυτό θα πρέπει να περιγράψουμε το αίμα και τις ιδιότητες του προτού αναφερθούμε αναλυτικά στη θαλασσαιμία.

Τι είναι αίμα;
Το αίμα είναι ένα μέρος του σώματος. Διακινείται από την καρδιά και κυκλοφορεί διαμέσου των αγγείων τα οποία το μεταφέρουν σε ολόκληρο το σώμα. Τα αιμοφόρα αγγεία είναι οι αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και οι φλέβες.
Όταν η καρδιά αντλεί αίμα και το στέλνει προς τα υπόλοιπα μέλη του σώματος , κυλά πρώτα στις μεγάλες αρτηρίες και ύστερα μεταφέρεται, μέσω των μικρότερων αρτηριών στα τριχοειδή αγγεία.
Τα τριχοειδή αγγεία είναι τόσο μικρά που μόνο με μικροσκόπιο γίνονται ορατά, είναι όμως πολύ σημαντικά γιατί ενόσω το αίμα κυλά μέσα τους, Διαβάστε περισσότερα »

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Ηρακλής Αβραμόπουλος

Η δυσκοιλιότητα είναι ίσως η πιο συχνή διαταραχή του πεπτικού συστήματος. Πρόκειται ουσιαστικά για αλλαγή της συνηθισμένης λειτουργίας του εντέρου ενός ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος όμως, μπορεί να περιγράφει διαφορετικά αυτό το φαινόμενο. Άλλοι λοιπόν λένε ότι τα κόπρανά τους είναι σκληρά και σχήματος σβόλου, ενώ άλλοι λένε ότι η κένωση πραγματοποιείται με δυσκολία ή σπανιότερα απ’ ό,τι συνήθως.

Παλιότερα θεωρούσαν ότι υπήρχε δυσκοιλιότητα αν η κένωση πραγματοποιούνταν αραιότερα από 3 φορές εβδομαδιαία. Σήμερα όμως υπάρχουν νέα κριτήρια για τον ορισμό της δυσκοιλιότητας. Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν δύο ή και περισσότερα από τα παρακάτω: Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Γαστρεντερολογικά, Παθολογικά, Υγεία Α-Ω
Η δίαιτα CAVEMAN

Αλλη μια δημοφιλής δίαιτα που «καυχιέται» για ταχύτατη απώλεια βάρους. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη δίαιτα Αtkins, εφαρμόζοντας παρόμοιο σκεπτικό. Το διατροφικό πρόγραμμα που προτείνει είναι φτωχό σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε πρωτεΐνες. Βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και ξηρών καρπών, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κρέας, άσπρο και κόκκινο, ενώ απουσιάζουν ψωμί και δημητριακά. Σημειώστε ότι στο μενού συμπεριλαμβάνεται μέχρι και μπέικον!

Σχόλιο: Οι υποστηρικτές της -οι οποίοι είναι πολλοί- την ευγνωμονούν για τις ενδείξεις στη ζυγαριά τους, ωστόσο διατροφολόγοι της καταλογίζουν ως «γνωρίσματα» την πρόκληση υπνηλίας, ναυτίας, αισθήματα αδυναμίας και κόπωσης, καθώς και πονοκεφάλους, ενώ Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Δίαιτα, Διαιτολόγοι, Υγεία & Διατροφή, Υγεία Α-Ω
Μετατρέψτε την σαλάτα σε κυρίως γεύμα
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Κάλλια ΓιαννιτσοπούλουΚλείσιμοΙατρός: gianitsopoulouΚάλλια Γιαννιτσοπούλου Όνομα: Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/giannitsopoulou
Βιογραφικό: Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc, MBA, SRD Υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘Σώμα Υγιές’ http://www.somaygies.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (10) | Επεξεργασία

H σαλάτα συνηθίζεται να αποτελεί συνοδευτικό πιάτο του κυρίως γεύματος, ωστόσο με κάποιες διατροφικές τροποποιήσεις θα μπορούσε να αποτελεί ένα ιδανικό κυρίως γεύμα. Ιδιαίτερα το βραδινό γεύμα το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο και χαμηλώτερο σε θερμίδες από το μεσημεριανό, θα μπορούσε να είναι μια ‘σύνθετη’ σαλάτα.

Για να αποτελεί η σαλάτα το κυρίως γεύμα της ημέρας, θα πρέπει να περιέχει εκτός από τα λαχανικά, μια πηγή λιπαρών, μια πηγή πρωτε’ί’νης και φυσικά μια πηγή αμύλου. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Βιταμίνες, Δίαιτα, Τροφές, Υγεία & Διατροφή
Κυτταρίτιδα: το πρόβλημα, οι αιτίες και οι λύσεις
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: iator ΚλείσιμοΙατρός: iatoriator Όνομα: iator
Email: kstavrino@iator.gr
Site: http://www.iator
Site 2: http://www.iator.biz
Βιογραφικό: Ιάτωρ «ο γιατρός, θεραπευτής» Δεκαήμερο Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (286) | Επεξεργασία

Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο αισθητικό πρόβλημα και είναι το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συνδυασμού παραγόντων, όπως τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και τη λέμφο, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού, η κατακράτηση υγρών, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή.

Πού οφείλεται

Επιβαρυντικοί παράγοντες

Η κυτταρίτιδα πλήττει κυρίως τις γυναίκες από την ηλικία της εφηβείας και μετά, λόγω της επίδρασης των ορμονών στο λιπώδη ιστό και το δέρμα. Ο λόγος μάλιστα που δεν πλήττει τους άντρες είναι, επειδή έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων από τις γυναίκες. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Αισθητικοί, Δερμ/γικά – Αφροδ/γικά, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία & Ομορφιά, Υγεία Α-Ω
Μεταταρσαλγία

Μεταταρσαλγία είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να δείξει μια επώδυνη κατάσταση στη περιοχή του πέλματος, ακριβώς πριν τα δάκτυλα. Ο πόνος συνήθως είναι εντοπισμένος κάτω από τη κεφαλή του 2ου, 3ου, και 4ου μεταταρσίου οστού.

Στην οξεία φάση του προβλήματος, όπου ο πόνος είναι παρά πολύ έντονος, ενδύκνειται ξεκούραση, εφαρμογή πάγου και η χρήση αναλγητικών φαρμάκων. Στη συνέχεια, ο ποδολόγος εκτελεί στατική και δυναμική ανάλυση βάδισης με τη βοήθεια του πελματογράφου και λαμβάνει πρόπλασμα για την κατασκευή ζεύγους ειδικών ορθωτικών πελμάτων. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ποδολογία, Υγεία & Εναλλακτικές θεραπείες, Υγεία Α-Ω
Ποιότητα ζωής σε ασθενείς τελικού σταδίου
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Καλλιόπη Παναγιωτάκη-ΔαϋίδΚλείσιμοΙατρός: davidΚαλλιόπη Παναγιωτάκη-Δαϋίδ Όνομα: Καλλιόπη Παναγιωτάκη-Δαϋίδ
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Αναισθησιολόγος Αναπλ. Δ/ντρια Αναισθησιολογίας Βενιζελείου ΝοσοκομείουΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (1) | Επεξεργασία

Ηθικά διλήμματα στον πόνο και την παρηγορητική ιατρική

Σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση υγείας η ευρύτερη έννοια της υγείας δηλώνει την πλήρη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία και όχι μόνο την έλλειψη νόσου ή αναπηρίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, εργασίας και κοινωνικής δράσης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον σημερινό άνθρωπο. Έτσι, ποιότητα ζωής, ευ ζην, θετική στάση, είναι έννοιες που σήμερα αποκτούν νέες διαστάσεις.
Κατά τον Hornquist καταστάσεις όπως το στρες λόγω εργασίας, η κοινωνική επανένταξη απoκλεισμένων ομάδων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, η προσαρμογή των μεταναστών σε νέες συνθήκες, η χρήση ουσιών από νέους, οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, το άγχος του θανάτου, η αποκατάσταση από σωματικές αναπηρίες και η προαγωγή της δημιουργικότητας Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Αναισθησιολογίας, Ογκολογικά, Υγεία Α-Ω, Ψυχολογικά Άρθρα
ΣΥΝΗΘΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Αμβλυωπία
Γράφτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2010 Συγγραφέας: Αφροδίτη Κοΐδου-ΤσιλιγιάννηΚλείσιμοΙατρός: tsiligianniΑφροδίτη Κοΐδου-Τσιλιγιάννη Όνομα: Αφροδίτη Κοΐδου-Τσιλιγιάννη
Email: info@iator.gr
Site: http://www.socped.gr
Βιογραφικό: Οφθαλμίατρος Επιμελήτρια Α΄ Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού»Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (9) | Επεξεργασία

Είναι η κατάσταση στην οποία παρατηρείται κακή ή μειωμένη όραση, στο ένα ή και στα δύο μάτια, ακόμη και μετά την θεραπεία των διαφόρων αιτίων που την προκάλεσαν, ή την εφαρμογή καταλλήλων διορθωτικών γυαλιών .

Οφείλεται στην ελλιπή ανάπτυξη και τελειοποίηση της οπτικής οδού. Το μάτι δεν έμαθε να βλέπει στην σωστή ηλικία. Η θεραπεία της αμβλυωπίας είναι μακρά και απαιτεί Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Οφθαλμολογικά, Παιδί, Παιδιατρικά, Υγεία Α-Ω

Advertisements

Ετικέτες: , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: